Basmati ryžiai su orzo makaroniukais

Basmati ryžiai su orzo makaroniukais

Basmati ryžiai su orzo makaroniukais

Žiūrėti receptą Pridėti prie mylimiausi Spausdinti receptą

Vienas iš mano pačių mylimiausių šefų ir knygų autorių Yotam Ottolenghi turi nuostabų basmati ryžių receptą. Jis labai gerai pastebėjo, jog išbandžius juos šiuo būdu yra didelė tikimybė, kad kitaip jų ir neberuošite. Žinoma, šis paruošimo būdas reikalauja daugiau laiko ir pastangų, bet rezultatas tikrai to vertas. Pagal Yotam’o receptą basmati visuomet gaminu, kai turiu daugiau laisvo laiko arba laukiu mylimų svečių. Skonis ir kvapas nė iš tolo neprilygsta tiesiog virtiems vandenyje. Mūsų vaikai išgirdę, kad bus „tie ryžiai su makaroniukais” visuomet sukelia ovacijas. Taigi, labai rekomenduoju išbandyti.

Recepto šaltinis – Yotam Ottolenghi „Jerusalem”

Basmati ryžiai su orzo makaroniukais

Basmati ryžiai su orzo makaroniukais

Žymos: garnyras, Makaronai, ryžiai
Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • 250 g. basmati ryžių
  • 1 šaukšto sviesto ghee arba paprasto
  • 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
  • 85 g. orzo makaroniukų 1 pastaba
  • 600 ml. vištienos sultinio 2 pastaba
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

  • Basmati ryžius suberkite į didesnį dubenį, nes juos reikia krupščiai nuplauti. Ryžius užpilkite šaltu vandeniu ir švelniai pirštais sukdami į vieną pusę skalaukite (darykite tai labai atsargiai, nepažeisdami grūdelių), kol vanduo pasidarys pilkas ir drumzlinas, tuomet nešvarų vandenį nupilkite, užpilkite šviežiu ir visą procesą kartokite 5-6 kartus. Paskutinį kartą skalaujant vanduo dubenyje turi būti beveik skaidrus. Dabar palikite ryžius vandenyje 30 minučių, kad išmirktų, tuomet nupilkite ant smulkesnio sietelio (kad ryžiai neiškristų pro skylutes) ir palikite kol prireiks.
  • Ant vidutinės aukštos ugnies puode, kuriam turite dangtį, įkaitinkite sviestą. Suberkite orzo makaroniukus ir pamaišydami kepkite 3-4 minutes, kol grūdeliai taps tamsiai auksinės spalvos. Dabar supikite sultinį ir virkite 3 minutes. Suberkite ryžius, druską ir leiskite viskam švelniai užvirti, vieną ar du kartus pamaišydami, bet tik tol, kol pasirodys pirmieji virimo burbuliukai. Puodą uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite iki beveik minimalios ir virkite 15 minučių. Jokiu būdu neatidarinėkite dangčio!
    Basmati ryžiai su orzo makaroniukais
  • Pasiruoškite švarų, nestoro audeklo virtuvinį rankšluostį. Praėjus 15 minučių puodą nukelkite nuo ugnies, nuimkite dangtį, labai labai greitai ant viršaus užtieskite rankšluostį ir vėl uždenkite dangčiu. Pasistenkite viską daryti kuo greičiau, kad neišsisklaidytų susidarę garai. Taip paruoštą puodą su ryžiais palikite 10 minučių pailsėti, žinoma, nieko neatidarinėdami. Praėjus laikui ryžius truputį sušiauškite šaukštu ar šakute ir tiekite.

Pastabos:

Pastabos:
1. Orzo tai ryžių formos makaroniukai, ryžiais jų nekeiskite, šiame patiekale turi būti makaronai. Didžiosiose prekybos tinklų parduotuvėse jų turėtumėt rasti be problemų, jeigu pavadinimas nėra "Orzo", bet forma panaši į ryžius, tiks kuo puikiausiai. Bet jeigu nieko panašaus nerandate, orzo keiskite plonais vermišeli makaronais, tik kepkite juos trumpiau ir stebėdami, kad nesudegtų.
2. Verdant šiuos ryžius aš naudoju sultinį iš ekologiško kubelio, mano nuomone, geras naminis sultinys čia būtų perteklinis skonio prasme, pasilikite jį sriubai. 
Išbandėte mūsų receptą?Paminėkite mus @karsta.kose arba #karstakose

Komentarų nėra

Parašykite komentarą
Recepto vertinimas