Keptų krevečių ir chorizo užkandis

Keptų krevečių ir chorizo užkandis

Žiūrėti receptą Pridėti prie mylimiausi Spausdinti receptą

Super paprastas, super skanus ir super greitai paruošiamas užkandis! Riekelė šviežios bagetės, traškūs chorizo dešros griežinėliai bei tobulai keptos krevetės – tai nepriekaištingas derinys patiksiantis absoliučiai visiems be išimties. Šis užkandis skaniausias ką tik iškeptas, kol krevetės šiltos ir chorizo dar nepraradusi traškumo, bet atvėsęs populiarumo tikrai nepraras, todėl drąsiai galite jį ruošti ir gausesniems pasisedėjimams.

Recepte produktų kiekių bei gramų nenurodžiau, nes tai labai individualu ir priklauso kokiam žmonių kiekiui gaminsite, svarbiausias čia yra pats paruošimo būdas. O užkandžio matematika paprasta: vienai riekelei bagetės reikės dviejų griežinėlių chorizo dešros bei dviejų krevečių. Šešiems žmonėms užkandžiui apytiksliai reikės 500 g. išlukštentų krevečių, 2-3 česnako skiltelių, šaukšto smulkintų petražolių ir pakankamai duonos bei dešros.

Pagrindinė šio recepto užduotis ir tikslas – tai tobulai keptos krevetės, todėl nuosekliai vadovaukitės instrukcija ir Jums viskas puikiai pavyks. Keli esminiai dalykai, kuriuos visuomet reikia prisiminti jas ruošiant: aukšta ugnis, pakankamai didelė keptuvė ir trumpas kepimo laikas (po 1-2 minutes iš abiejų pusių), pamirškite receptus, kurie siūlo krevetes kepti po 5 minutes ar netgi daugiau.

Skanaus užkandžiavimo!

Keptų krevečių ir chorizo užkandis

Receptas: Appetizer, Snack, užkandis, Užkandžiai
Žymos: krevetės, sumuštinis, užkandis

Ingredientai:

  • nevirtų šviežių arba šaldytų krevečių
  • pakuotės plonais griežinėliais pjaustytos vytintos chorizo dešros
  • česnako skiltelių
  • smulkiai supjaustyto raudono čili pipiro (jeigu aštriai nemėgstate, keiskite nedideliu gabalėliu raudonosios paprikos)
  • smulkiai sukapotų plačialapių petražolių
  • šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • alyvuogių aliejaus 
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • prancūziškos bagetės ar kitos šviesios duonos

Gaminimo eiga:

  • Pasiruoškite krevetes.
    Jeigu naudosite šaldytas, geriausia jas lėtai atitirpinti per naktį šaldytuve. Bet yra ir greitesnis būdas: krevetes sudėkite į sietelį ir 5 minutes palaikykite po šalto vandens srove, tuomet palikite nuvarvėti, retkarčiais jas permaišykite ir po 10 minučių vėl perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite sietelyje, kad nuvarvėtų. Apytiksliai po 20 minučių krevetės turėtų būti atitirpusios.
    Jeigu krevetės su galvomis ir kiautu, jas išlukštenkite.
    Krevečių nugaroje yra matomas tamsus siūlelis (virškinimo traktas). Jeigu naudosite didesnes krevetes žarną būtinai pašalinkite, nes valgant gali jaustis kartumas. Aštriu nedideliu peiliu įpjaukite nugarą nuo kaklo iki pat uodegos ir švelniai atvėrę ištraukite žarną. Mažesnių krevečių žarnynas nėra šalinamas, skoniui įtakos tai neturės.
    Paruoštas, išdarinėtas krevetes nuplaukite po šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Kuo geriau nusausinsite, tuo mažiau jos taškysis kepdamos.
  • Į dubenį sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą česnaką, smulkiai supjaustytą čili pipirą arba papriką, įpilkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišykite.
  • Į dubenį sudėkite krevetes, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti (kol apkepsite chorizo), bet ne ilgiau nei 20 minučių, net 5 minučių visiškai pakaks.
  • Keptuvę be aliejaus įkaitinkite ant vidutinės ugnies.
  • Kol kaista keptuvė griežinėliais supjaustykite šviežią bagetę (jeigu vakarykštė, geriau lengvai apskrudinkite).
  • Į keptuvę vienu sluoksniu (jeigu reikia, geriau kepkite per kelis kartus, bet neperkraukite) sudėkite chorizo griežinėlius ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir ištekės visi riebaliukai. Atidžiai stebėkite procesą, kad nesudegintumėt, nes dešros griežinėliai labai ploni ir apkeps jie pakankamai greitai.
  • Apkeptą chorizo iš karto, tiesiai iš keptuvės dėkite ant bagetės riekelių: 1 riekelė-2 griežinėliai dešros.
  • Į tą pačią keptuvę (su išsiskyrusiais chorizo riebalais) įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir padidinkite ugnį iki aukštos (ne maksimalios, bet labai aukštos).
  • Į gerai įkaitintą keptuvę sudėkite krevetes kartu su česnako griežinėliais bei čili pipirais, bet taip, kad jos jokiu būdu viena su kita nesiliestų. Kepkite iš vienos pusės 45-60 sekundžių (priklausomai nuo dydžio), tuomet kiekvieną atskirai apverskite (namaišykite visų bendrai) ir vėl kepkite apie 45-60 sekundžių, kol krevetės truputį apskrus ir susiries į C raidę. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, įpilkite šlakelį citrinos sulčių, suberkite smulkintas petražoles ir viską išmaišykite. Ruošiant didesnį krevečių kiekį, į keptuvę įpilkite papildomą šaukštą alyvuogių aliejaus ir visą procesą pakartokite iš pradžių.
  • Ant bagetės riekelių su chorizo dešra dėkite po vieną/ dvi krevetes, apkeptus česnako griežinėlius ir viską apšlakstykite kepimo aliejumi su čili pipirais. Galite papildomai apibarstyti smulkintom petražolėm bei trupučiu druskos dribsnių.
Išbandėte mūsų receptą?Paminėkite mus @karsta.kose arba #karstakose

 

Komentarų nėra

Parašykite komentarą
Recepto vertinimas