Karšti sumuštiniai su kumpiu, pievagrybiais ir cukinija

Karšti sumuštiniai su kumpiu, pievagrybiais ir cukinija

Žiūrėti receptą Pridėti prie mylimiausi Spausdinti receptą

Karšti sumuštiniai – tai patiekalas, kurį pagaminti gali visi! Studijų metais įvairiais pavidalais keptos bulvės bei karšti sumuštiniai buvo bene dažniausiai gaminamas džiaugsmas:). Išradingumas ruošiant bulves dabar gal kiek priblėsęs, bet su sumuštiniais santykis tvirtas ir nuolat atnaujinamas:). Jie visuomet pasitarnauja, kai reikia paruošti pusryčius didesniam skaičiui žmonių ir vienu metu. Jie puikus pagalbininkas neleidžiantis „pražūti” padžiūvusiam sūriui ar kumpiui. Vieną savaitgalio rytą šaldytuve aptikus keletą „liūdnų” pievagrybių bei pusę cukinijos ir gimė šis receptas, o kadangi meilė ištiko nuo pirmo kąsnio, dalinuosi juo ir su Jumis. Tai nėra labai greitai paruošiami karšti sumuštiniai, bet savaitgalis tam ir yra, kad pusryčiai būtų ypatingesni, o laiko jų paruošimui galėtumėm skirti daugiau. Bet pusryčiai ne vienintelė proga juos pasigaminti, kodėl gi jų neišsikepus lengvai vakarienei ar užkandžiui;).

Beje, vegetariška sumuštinio versija be kumpio taip pat labai skani, tik sūrį rekomenduočiau rinktis ryškesnio skonio, pavyzdžiui čederį („cheddar”) arba netgi kamamberą („camembert”).

Skanių sumuštinių!

Karšti sumuštiniai su kumpiu, pievagrybiais ir cukinija

Receptas: Breakfast, Pusryčiai, Snack, užkandis, Užkandžiai
Žymos: cukinija, Kumpis, pievagrybiai, pusryčiai, sumuštinis, sūris, užkandis
Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

  • 2 griežinėlių šviesios duonos
  • 5 vidutinio dydžio pievagrybių (apie 80 g.)
  • 1/3 dalis vidutinio dydžio cukinijos (apie 70 g.)
  • 1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
  • 2-4 karštai rūkyto arba virto ir kepto kiaulienos kumpio (pavyzdžiui "Prosciutto cotto") 1 pastaba
  • 2-3 arbatinių šaukštelių Hellmanns majonezo
  • 50 g. čederio (cheddar), gouda, mocarela (mozzarella) ar kito gerai besilydančio sūrio 2 pastaba
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

  • Orkaitę įkaitinkite iki 220'C.
    Kepimo skardelę išklokite kepimo popieriumi.
  • Pasirinktą sūrį sutarkuokite burokine tarka (nereikia, jeigu naudosite sūrio griežinėlius).
  • Šiek tiek patrumpinkite pievagrybių kotelius, nulupkite kepurėles ir peilio galiuku arba drėgnu rankšluostėliu nuvalykite likusius nešvarumus, ypač atidžiai apžiūrėkite po kepurėle. Pievagrybių jokiu būdu neplaukite, nes jie įgers vandens ir kepant neapskrus, o pradės troškintis.
  • Nuvalytus pievagrybius perpjaukite per pusę, o tuomet griežinėliais. Cukiniją perpjaukite išilgai ir taip pat griežinėliais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  • Duonos riekeles lengvai apskrudinkite skrudintuve arba orkaitėje po 2 minutes iš abiejų pusių. Tą padarykite prieš kepdami daržoves, kad duona atvėstų ir ant jos tepamas majonezas neištirptų.
  • Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir įkaitinkite ant aukštos ugnies. Suberkite svogūnus ir maišydami kepkite apie 2 minutes arba kol gražiai apskrus ir šiek tiek karamelizuosis. Svogūnus sudėkite į lėkštę ištiestą rankšluostiniu popieriumi, kad susigertų riebalų perteklius.
  • Į keptuvę (pasirinkite didesnę, kad viskas tilptų vienu sluoksniu arba kepkite per kelis kartus) įpilkite antrą šaukštą aliejaus, suberkite pievagrybius su cukinija, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 5-6 minutes. Nuolat maišyti nereikia, leiskite daržovėms apskrusti, bet procesą stebėkite, kad nesudegintumėt. Apkeptus pievagrybius su cukinija perkelkite į kitą lėkštę, taip pat ištiestą rankšluostiniu popieriumi.
  • Duonos riekeles sudėkite ant pasiruoštos skardelės. Jas aptepkite majonezu, tuomet sudėkite apkeptus svogūnus, kumpio griežinėlius, pievagrybius su cukinija ir ant viršaus dosniai užberkite tarkuotą sūrį.
  • Sumuštinius kepkite viršutinėje orkaitės dalyje (įkaitintoje iki 220'C) apie 8-10 minučių arba kol sūris išsilydys ir vietomis gražiai apskrus.
    Skanaus!

Pastabos:

  1. Skirtingų gamintojų skiriasi ir pakuotės bei kumpio griežinėlių dydžiai, todėl didesnį griežinėlį ant sumuštinio dėkite po vieną, o mažesnius du.
  2. Sūrį rinkitės pagal savo skonį, svarbiausia, kad jis būtų tinkamas kepimui ir gerai lydytųsi. Su čederiu sumuštinio skonis bus ryškesnis, su mocarela - švelnesnis. Jeigu gaminsite vegetarišką versiją be kumpio, tuomet rekomenduočiau rinktis intensyvesnio skonio sūrį. Sumuštiniams galite naudoti ir riekelėmis pjaustytą sūrį, jo dėkite po 2-3 riekeles, priklausomai nuo jų storio.
Išbandėte mūsų receptą?Paminėkite mus @karsta.kose arba #karstakose

 

Komentarų nėra

Parašykite komentarą
Recepto vertinimas