Virtų krevečių mišrainė

Virtų krevečių mišrainė

Žiūrėti receptą Pridėti prie mylimiausi Spausdinti receptą

Ši krevečių mišrainė turi savo istoriją. Daugiau nei prieš dvidešimt metų Alytuje, kur aš gimiau ir augau, buvo prašmatni kavinė „Skrydis”, jos meniu ir buvo kažkas panašaus į šią mišrainę. Nežinau ar tai buvo kavinės hitas, bet tomis ypatingomis progomis, kai tekdavo laimė joje apsilankyti, aš visuomet užsisakydavau krevečių salotų. Kiekvieną kartą tai buvo šventė, nes tuomet nei lankymasis kavinėje, nei krevetės nebuvo duona kasdieninė. Prabėgus keleriems metams aš pabandžiau jas pasigaminti namuose, nesu visiškai tikra ar man tiksliai pavyko, bet šis variantas, kuriuo dalinuosi su Jumis mūsų artimųjų ir draugų tarpe jau seniai tapęs favoritu. Krevečių mišrainę gamindavau kiekvienoms Velykoms, bet, kai dukros ją pamėgo, tai tapo privalomu patiekalu ir Kalėdoms, ir gimtadieniams:).

Labai kviečiu bei raginu išbandyti šią nesudėtingą, bet labai skanią krevečių mišrainę, kurią esant reikalui galite pasiruošti iš vakaro ir uždengtą maistine plėvele laikyti šaldytuve.

Skanaus!

Virtų krevečių mišrainė

Receptas: Appetizer, Salad, Salotos, Snack, užkandis, Užkandžiai
Žymos: daržovės, jūros gėrybės, Kiaušiniai, krevetės, mišrainė, ryžiai, užkandis
Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • 100 g. nevirtų ilgagrūdžių ryžių
  • 400-450 g. nuluptų, virtų krevečių 1 pastaba
  • 720 ml. talpos konservuotų žaliųjų žirnelių (mums skaniausi "Bonduelle")
  • 4-5 kietai virtų kiaušinių (kiekis priklauso nuo dydžio)
  • "Hellmann's" ar kito tiršto majonezo be priedų (turėkite pasiruošę 420ml. indelį
  • 2-3 vidutinio dydžio šalotinių arba 2 mažų geltonųjų svogūnų
  • 2-3 arbatinių šaukštelių šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • laiškinių česnakų arba svogūnų laiškų pabarstymui (tiks ir petražolės)

Gaminimo eiga:

  • Prieš gamindami būtinai perskaitykite 1 pastabą.
  • Pirmiausia išsivirkite ryžius, nes sluoksniuojant mišrainę juos reikia naudoti visiškai atvėsusius. Ryžius išvirkite pagal gamintojo nurodytą instrukciją. Kaip virti jeigu ryžiai pas Jus, kaip ir pas mane, supilti į sandarų indelį ir pakuotė seniausiai išmesta? Puode užvirkite lengvai pasūdytą vandenį ir suberkite po šaltu, tekančiu vandeniu nuplautus ryžius. Virkite ant vidutinės ugnies apie 12-15 minučių. Dažniausiai ilgagrūdžiai ryžiai verda apie 15 minučių, bet praėjus 12-13 minučių paragaukite, jeigu dar kieti, virkite toliau, retkarčiais pamaišykite, kad nesuliptų. Mūsų norimas rezultatas yra išvirę, bet su vos vos juntamu kietumu (truputį al dente) ryžiai, bet ne košė. Išvirusius ryžius nupilkite ant sietelio ir retkarčiais pamaišykite šaukštu, kad greičiau atvėstų. Perlieti šaltu vandeniu reikia tik tuo atveju, jeigu išvirėte minkštus be juntamo kietumo ryžius, kad sustabdytumėte virimo procesą.
  • Žirnelius supilkite ant sietelio, kad nuvarvėtų, krevetes nuplaukite ir gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Labai smulkiai supjaustykite svogūnus. Majonezą supilite į dubenį ir išplakite iki vientisos konsistencijos. Nulupkite kiaušinius.
  • Mišrainę galite sluoksniuoti keliuose mažuose indeliuose arba viename didesniame dubenyje.
  • Ant pasirinkto indo dugno sudėkite ryžius ir šaukšto pagalba juos paspauskite suformuodami lygų pagrindą (apie 1 cm. storio). Ant viršaus suberkite smulkintus svogūnus (apytiksliai 1 arbatinis šaukštelis mažam indeliui ir 1 šaukštas dideliam) ir truputį pabarstykite druska. Tuomet suberkite žirnelius, pabarstykite druska (bet ne per daug), pipirais, pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių ir vėl švelniai paspauskite šaukštu (sluoksnio storis apie 1 cm.). Dabar tepkite gana dosnų sluoksnį majonezo, kad nesimatytų žirnelių (apytiksliai 1 cm. storio). Ant viršaus išdėliokite krevetes, jas švelniai įspauskite į majonezą ir apibarstykite smulkintu kiaušiniu (tam naudokite arba metalinį daržovių pjaustymo tinklelį arba sukapokite peiliu) bei pasirinktais žalumynais. Jeigu mišrainę darote didesniame dubenyje, tuomet ant viršaus berkite antrą sluoksnį ryžių ir pakartokite visą prieš tai aprašytą eigą.
    Skanaus!

Pastabos:

  1. Šiai mišrainei aš rekomenduoju rinktis šaldytas virtas šiaurines dryžiakojas krevetes, be kiauto, be galvų ir be uodegų (tas pačias mažiausias). Dažniausiai jos būna sužvejotos tinklais, labai švelnaus skonio ir kvapo. Galite rinktis ir didesnes krevetes, bet tuomet supjaustykite jas mažesniais gabalėliais. Jeigu naudosite šaldytas krevetes, prieš gaminant jas atšildykite, nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Šią mišrainę esu dariusi su įvairaus dydžio krevetėm ir mums skaniau su šiaurinėmis. Mažų skonis labai švelnus ir subtilus, didesnių - ryškesnis.
Išbandėte mūsų receptą?Paminėkite mus @karsta.kose arba #karstakose

Komentarų nėra

Parašykite komentarą
Recepto vertinimas